lauantai 27. huhtikuuta 2013

Mitä läheltä löytyy

On se jännä, miten harvoin ainakin minä katselen lähiympäristö havainnoiden mitä kaikkea kaunista asuinpaikkakunnallani oikein löytyy.

Kun tuo kevät nyt on viivästynyt, kaivoin vielä kätköistä viime kevään valokuvia pyöräilyretkeltä Koskikeskisen ympäri. Vasta valokuvia katsellesaan tajusi kuinka hienoja paikkoja tässä meidän kyläpahasessa oikein onkaan.
Yksi tämän paikan ehdottamasti hienoimpia rakennuksia on kyllä Vanha Mylly. On myös hienoa, että Kurjat Kuppilat-ohjelma antoi myös itse ravintolan toimintaan lisäpontta.Eikä pidä väheksyä kaunista vesistöä, jonka läheisyydessä saa asustaa ja kuljeskella.
Jämsänkosken UPM-kymmene legendaarinen Vanha Klubi. Tää on kyllä sellainen rakennus, josta olen haaveillut pikkutytöstä saakka, et tällaisen talon kun saisi. Olen vieraillut klubilla useasti sen toiminnan aikana, koska äitini siellä työskenteli tehtaan vieraita paapoen. No nyt ne kulta-ajat ovat ohi ja uusi klubikin taitaa olla vain harvakseltaan käytössä.Ei pidä unohtaa myöskään 1937 seurantaloksi rakennettua Ilveslinnaa, jossa tuli omat Wanhojen tanssit aikoinaan pyörähdeltyä.  Todella hieno rakennus, mitä kyllä mielestäni voisi tällä seudulla hieman paremminkin hyödyntää.Onneksi jotakin vanhaa on kuitenkin otettu käyttöön ja kunnostettu nimittäin tuo Wanha Makasiini http://www.wanhamakasiini.net/.

Kesäkäytössä olevassa tilassa on niin kahvilaa kuin näyttelyitäkin sekä livemusiikkiakin on tarjolla. Kannattaa siis poiketa jos et ole vielä ehtinyt kiireiltäsi:)

 
Alakerrassa olleesta myyntinäyttelystä jäi mieleeni kyseinen taulu ja sen inspiroimana väänsi itselleni keittiöön alla olevan liitutaulun. Maalailin vanerin liitutaulumaalilla. Lisäilin hieman paperista pitsiteippiä. Sain myös hyötykäyttöön aiemmin hankkiman naulakon, joka ei ollut vielä löytänyt paikkaansa. Pahoittelen tekeleeni huonoa kuvan laatua ;)Näihin kuviin ja tunnelmiin onkin hyvä päättää tämä lauantai-ilta ja painua katselemaan jos Nukkumattia näkyisi. Jaksaa sitten taas lähtee aamusta täydenteleen kirpparipöytää. Päätin kuitenkin viedä osan kirjoista kirpparille, enkä perustaa kirjaston sivukonttoria kotiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti