keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kaksin yksiössä

Olemme tällä hetkellä omasta tahdostamme kahden asunnon loukussa. Hankimme hetki sitten vuokrayksiön Etelä-Suomesta. Asunnon hankinnassa tärkeää oli makuualkovi, parveke ja sauna. Eihän "maalainen" osaa elää hetkeäkään ilman saunaa.

Lähtökohtana oli, että asunto on ns.kakkosasunto, jossa pääasiassa käydään vain nukkumassa. Näistä lähtökohdista kun lähdettiin asuntoa laittamaan asuttavaan kuntoon, päätettiin, ettei rahaa asunnon laittamiseen käytetä kuin se mikä on pakko. Asunnon sisustaminen on vielä kyllä vaiheessa, mutta kyllä täällä yönsä nukkuu :)
Kalusteet on hankittu pääosin Huutonetistä tai omista nurkista ja sisustustarpeet hankittu kirpputoreilta.

Ennen muuttoa otetut kuvat ovat tosi huonolaatuisia, koska ne on otettu kännykkäkameralla, pahoitteluni, mutta ehkä ne asiansa ajaa.

Olohuone makuualkovi yhdistelmä ja ihanat kulahtaneet tapetit.Vanha parkettilattia on kyllä ihana,vaikka siinä elämisen jälkiä näkyykin, mutta sehän kuuluu asiaan.


Keittiö ei ole mikään loistelias, mutta tällä oli mentävä, kun muutakaan ei voi. Menihän siinä muutama päivä uunia hinkatessa, ennenkuin uskalsin sinne kokkauksiani laitella.


Myöskin kylppäri ja sauna vaativat juuriharjaa ja pullollisen mäntysuopaa, mutta kyllä sauna sen jälkeen tuntuikin hyvältä.

Olohuoneen vanhat tapetit saivat lähteä ja tilalle tuli valoa tuova perusvalkoinen. Sohva ja taulu hankittiin Huutonetistä. Pöytä ja matto löytyivät omista kätköistäMakuualkovin sänky on myös Huutonetin antimia. Yöpöytä tuotiin talomme vierashuoneesta, jossa sillä ei ollut mitään järkevää käyttöä. Patjat on ainoa hinnakkaampi asia, josta en halua tinkiä. Hyvillä patjoilla tulee nukuttua paremmin ja pysyy myös keho paremmassa kunnossa :)Kamerataulu oli löytö kirpputorilta ja löysi heti oman paikkansa pikku yksiöstä.Kynttilänjalat taas löytyivät äitini varastosta. Syksyn tullen on sitten taas kynttilöitä mitä poltella. No ei nyt vielä ajatella syksyä, kun kesäkin on vasta aluillaan.


Keittiöön löytyi oikeasta kodista kaikkea kivaa pinkkiä. Verhokappa tarttui mukaan kirpputorilta. Pieni keittiön pöytä on kulkenut muutoissa mukana useita kertoja. Nyt se vihdoin pääsi uudestaan käyttöön.
Kaapin ovet olisi kiva vaihtaa, mutta katsotaan sitä sitten myöhemmin, jos tässä asunnossa pidempään asustellaan.


Hyllyn päälle löysi askartelemani heppa ja kirjaimet.


Pinkkiä arjen piristykseksi. Vaaka on alunperin ollut punainen, mutta spray-maalilla sain siitä hetkessä oikean värisen.
Viikolla ei paljon ehdi leipomaan, joten koristakoon herkut pehmosydämiä, jotka ovat joltain kirpputorilta lähteneet mukaani.


Lisää herkutteluhetkiä.


Kylpyhuoneen pikauudistukseen hankittiin mieheni toiveesta maatuska suihkuverho ja piristykseksi muutama turkoosi pehmeä kylppärimatto.


Sitten vielä viimeisin, mutta kesällä ei suinkaan vähäisin eli parveke. Parveke on kivan kokoinen ja vieläpä lasitettu. Kalusteet on omalta kuistilta ja tekstiilit Tiimarin-poistomyynnistä.


Tällainen pikkuruinen yksiö meillä nyt sitten on. Sisustaminen jatkukoon... Olen luvannut, etten hanki  asuntoon mitään ns.ylimääräistä, ettei sitten ole iso urakka muuttamisessa, joten tarkkana pitää olla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti